Ademwerk

ADEMEN: DE NIEUWE WETENSCHAP VAN EEN VERGETEN KUNST (J. Nestor, schrijver)

Over Ademen

Ademen doen we ons hele leven. We nemen onze eerste teug na de geboorte en wanneer we sterven blazen we onze laatste ademteug uit.

CEO’s van de Silicon Valley letten op hun ademhaling. Grote sterren als Beyonce en Justin Bieber doen al jaren ademhalingsoefeningen en zweren hierbij.

De westerse mensen staan veel te veel “aan”, Dit komt door het (vreselijke) dagelijkse nieuws, maatschappelijke spanning, werkstress, chronische ziektes, relatieproblemen en (jeugd)trauma’s. We zijn voortdurend alert. Het staat vast dat deze verhoogde alertheid allerlei fysiek en psychische ellende tot gevolg heeft waar tot nu toe weinig mee is gedaan.

Wij westerse mensen ademen vaak ook niet goed: te oppervlakkig, te hoog , te snel
Technieken om de ademhaling bewust te veranderen wint aan populariteit
Bewust ademen is dus wel het spirituele circuit ontstegen.

Stress leidt tot verstoorde ademhaling. Maar niet alleen aanhoudende geestelijke druk veroorzaakt een verkeerde ademhaling. Ook lichamelijke “ziektes” hebben een negatieve invloed op onze ademhaling: roken, Astma, COPD, verkeerde houding , pijn en ook overgewicht leiden vaak tot een hoge, snelle en/of oppervlakkige ademhaling.

Er is onze maatschappij (gelukkig) steeds meer behoefte om dit weer bij te sturen.

Bepaalde AH oefeningen lijken volgens de wetenschap enorme voordelen te hebben.
Studies hebben aangetoond dat bv langzaam en diep ademen kan bijdragen aan een betere gezondheid.
Stress niveau’s te verlagen, beter te slapen, angst te verminderen en minder pijn te ervaren.
Het is de ideale manier om zonder veel geld, tijd of moeite de rust, focus en energie terug te vinden.
Zelfs kan men met bepaalde ademhalingen blokkades of niet verwerkte trauma’s losgemaakt worden en worden verwerkt.

Transformational Breathwork

Bij Transformational Breathwork (verbonden ademen) gaat het er om, om de adem vanuit de buik en de longen weer naar buiten te laten golven.
Kenmerkend van het bewust verbonden ademen is dat er geen pauze tussen de in- en uitademing is. De bedoeling hiervan is om een vrije natuurlijke ademhaling te ontwikkelen.
Met deze vrije natuurlijke ademhaling kun je je adem als bron van kracht ervaren en gebruiken.
Blokkades en spanningen kunnen naar de oppervlakte komen en kunnen worden opgelost : je ziel krijgt ruimte en door (weer) goed te (leren) ademen kun je jezelf genezen!

De verbonden ademhaling ruimt blokkades/onzuiverheden/trauma’s op verschillende niveaus op:

Fysiek niveau

Loslaten van diepe emotionele wonden, trauma en verdriet. Ontgiften van het lichaam, zuivert bloed en zenuwstelsel. Er komt meer energie vrij, dieper vermogen om te ontspannen en beter te slapen. Ademhalingsproblemen oplossen, meer zintuigelijke waarneming en verbeterende fysieke prestaties.

Emotioneel en mentaal niveau

Verbeterd geheugen en denken. Helderheid van geest, integratie van traumatische ervaringen, beter emotioneel evenwicht, groter vermogen om te voelen, vrijgeven van oude emotionele bagage, meer zelfvertrouwen, meer (zelf)vertrouwen, herkennen en omdraaien van angst, vermindering van spanning, angst en onzekerheid. Diepe innerlijke vrede.

Spiritueel niveau

Verbetert je intuïtie, meer verbinding met jezelf en de ander, meer creativiteit, gevoel erbij te horen en een doel te hebben.

Ademhalen is de belangrijkste lichaamsfunctie omdat alle andere functies hiervan afhankelijk zijn. Ademen is leven en je prana gaat weer stromen!

Als ervaren begeleider bied ik jou warmte, veiligheid en steun die je nodig hebt om goed in het gehele proces te komen en af te ronden.

Een behandeling

Bij Pyrrha neem ik uitgebreid de tijd voor je

Als je de eerste keer bij mij komt beginnen we , onder het genot van een heerlijke kop gemberthee of hete cacao, met het afnemen van een uitgebreide anamnese. Hierbij gaan we al goed de diepte in en ook terug naar je verleden.

Daarna gaan we aan de slag met Ademwerk. Normaliter duurt een ademsessie 40 minuten met daarna 20 minuten in een complete diepe relaxatie. Hierna neem ik ook nog uitgebreid de tijd voor een nabespreking
In de sessie wordt je begeleidt naar meer verbinding en vrijheid in je leven.
Voor een goed resultaat worden wel meerdere sessies geadviseerd.
De therapie kan worden gecombineerd met een ijsbad waar je voor de ademsessie (kort) in plaats mag nemen.

Het Ademwerk kan worden uitgebreid met een sessie Body Remembers Trauma Therapy welke dan voor de ademsessie wordt gegeven. Deze sessie neemt ca 45 minuten in beslag.
Door deze twee therapieën te combineren kan je vaak al wat beter naar je gevoel toe gaan.

Mocht je erg in je hoofd zitten, dan kun je ervoor kiezen om vooraf aan de therapieën plantmedicijnen tot je te nemen waardoor je meer uit je hoofd gaat (minder denkt) en meer in je lijf treedt en dat je mag gaan voelen.

Reken dus op de eerste ademsessie inclusief anamnese: ca 2 uur, vervolgsessies 1,5 uur (reken met ijsbad iets langer)
In combinatie met BRTT/TRB kan je rekenen op een sessie van ca. 2,5 uur, met plantmedicijnen ca 3 uur.

Een (energetische) massage behandeling behoort ook tot de mogelijkheden en kan apart worden geboekt.